eCAN+

Kræft er et af de mest presserende problemer, der udgør en stor byrde for samfundet og sundhedssystemer. Efter efter hjerte-kar-sygdomme er kræft den mest dødelige sygdom i de fleste EU-medlemsstater. Uden kraftfuld handling forventes kræftforekomsten i Europa at stige med en femtedel i 2040, hvilket udmønter sig i mere end 5 millioner nye kræfttilfælde. Den stigende brug af telemedicin i sundhedsvæsenet tilbyder nye muligheder for at reagere på befolkningssundhedskriser, som det sås under COVID-19-pandemien.

eCAN+ står for “forbedring af digitale kapaciteter i kræftcentre i Europa for at forbedre forebyggelse og pleje” og har til formål at bringe fordelene ved digital sundhed til alle borgere, patienter og sundhedspersonale (HCP’er) for at forbedre kræftforebyggelsen og omsorg i hele Europa.

Projektet involverer 23 EU-lande og 83 partnere, der arbejder i offentlige sundhedsinstitutter, universiteter, hospitaler, kræftcentre og patientforeninger.

Ida Munch Ansvarlig for visuel kommunikation
Om projektet
Ida Munch Specialkonsulent i kommunikation
Mette Bierbum Bacher Faglig leder, Kommunikation
Støtteprogram EU4Health Joint Actions
Projektløbetid 01.05.2025 – 30.04.2029
Projektbudget 20 mio euro

Det generelle formål med denne JA er at bygge videre på erfaringerne fra JA eCAN for at forbedre de digitale muligheder i kræftcentre i EU, med særlig opmærksomhed på muligheder i Østeuropa, ved:

  • Implementering af et omfattende uddannelsesprogram til udvikling af digitale færdigheder (inkl. telemedicin, telemonitorering, e-sundhedsværktøjer) i forebyggelsessammenhæng blandt HCP’er, patienter og den brede offentlighed
  • Styrke det digitale samarbejde inden for og mellem kræftcentre
  • Implementering af telemedicinske værktøjer i forskellige miljøer af kræftbehandling for at udforske forskellige kliniske anvendelser af disse værktøjer
  • Skabe og implementere en solid, integreret ramme for fjernopfølgning og telemonitorering af kræftpatienter i hele Europa.

Denne JA vil udvikle en ramme til at teste og pilotere integrationen af ​​digitale værktøjer på en sikker og sikker måde i overensstemmelse med alle
gældende EU-regler for at forbedre brugen og genbrugen af ​​sundhedsdata til gavn for kræftpatienter.

 

Forskningsenheden deltager i eCAN+ med:

  • Kommunikationsressourcer i WP2, der skal løfte den eksterne projektkommunikation.
  • Kvalitativ forskning i WP3, evaluering.
  • Understøttelse af Urologisk afdeling, SUH, der deltager i WP6 “Collaborative clinical decision-making in diagnostics, treatment, and care across cancer centres (CCs)”